niedziela, 14 marca 2010

cd. 2 China - made in poland

          Nigdy chyba nie uda mi się powtórzyć smaku, który mam okazje doświadczać w chińskich restauracjach:)  No może kiedyś ale nie w tym momencie :)Dlatego mamy tu kompletną improwizację na temat sosu sojowego i tego wszystkiego co nam się z makaronowym chińskim śmietnikiem kojarzy :)

Chow Mein - mocno sojowy :)


Składniki:
- makaron Chow Mein
- 2 piersi z kurczaka pokrojone w kostkę
- papryka czerwona pokrojona w paski
- 2 cebule posiekane
- 2  ząbki czosnku
- 50ml sosu sojowego
- 10ml sosu sojowego grzybowego
- kiełki do dekoracji


Na początek obsmażamy kurczaka ok. 5 min. Pokrojoną paprykę, cebulę i czosnek wrzucamy na patelnie, u nas był to wok. Podsmażamy kilka minut. Następnie dodajemy sos sojowy oraz sos sojowy grzybowy i mieszamy. Smażymy jakieś 10 minut aż sos sojowy się zredukuje. Do dekoracji użyliśmy kiełków.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts with Thumbnails