poniedziałek, 11 stycznia 2010

Za ciosem:)

Po tych ryżowych rozmyślaniach poszliśmy za ciosem i poczyniliśmy wieprzowinę w smaku nawet nieco orientalną z wyglądu no cóż oceńcie sami:)

Dwukrotnie gotowana wieprzowina z papryką



Składniki: 
- 15g suszonych grzybów ( my użyliśmy pieczarek)
- 450g surowej szynki wieprzowej
- 2 łyżki oleju
- 1 cebula pokrojona w talarki
- 3 papryki (czerwona, zielona, żółta) pokrojona w paski
 - 4 łyżki sosu ostrygowego

Z mięsa usuwamy tłuszcz, resztę kroimy w paski, doprowadzamy do wrzenia wodę w rondlu i wrzucamy na ok.8 minut. Nastepnie odcedzamy i osuszamy. Rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso, smażymy przez 5 minut. Dodajemy grzyby, cebulę, paprykę i smażymy ok. 5-7 minut. Dodajemy sos ostrygowy, podgrzewamy przez następne 2 minuty i ...GOTOWE:)









Smacznego życzą słodko - kwaśni :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts with Thumbnails